Medical taping is een bepaalde vorm van tape aanbrengen op de huid, om zo problemen op te lossen of zelfs te voorkomen. Het is een prachtige aanvulling bij het behandelen van blessures en ondersteuning bij klachten in de spieren en de fascia. Ook wordt medical taping vaak gebruikt bij blauwe plekken (hematomen) en bij vochtophoping (oedeemvorming) in het lichaam.

Tijdens deze cursus raak je vertrouwd met de eigenschappen, toepassingsmogelijkheden (en contra- indicaties) van het tapemateriaal. Deze casussen zijn gebaseerd op veel voorkomende klachten en blessures uit de praktijk.  Als je op zoek bent naar een mooie aanvulling voor je sportvereniging of je praktijk, dan is de cursus medical taping perfect voor jou! Daarnaast kan het tapen ook ingezet worden bij hooikoorts, COPD, hoofdpijn en nog veel meer aandoeningen.

Medical Taping Concept (MTC) bestaat al sinds de jaren 80 en is ontwikkeld in Japan. Spieren die niet goed functioneren kunnen een scala aan klachten en aandoeningen veroorzaken. Met medical taping kun je de spieren behandelen, om zo het herstelproces van het lichaam te activeren. Naast dat deze methode ingezet kan worden bij blessures of aandoeningen, kun je het ook inzetten bij:

Hooikoorts
COPD
Hoofdpijn
Hematomen (blauwe plekken)
Spierruptuur
Tenniselleboog
Enkeldistorsie
Shin Splint

De cursus duurt 2 dagen en is van 09:30 – 15.30 uur. De eerstvolgende cursusdatum is 21 en 22 mei 2022.

We geven les aan de hand van het boek MTC van Joshya Sijmonsma. Na afronding van de cursus ontvang je het Medical Taping Concept Certificaat van WelZijn
Massageopleiding.

Deze cursus is voor sporters, sportverzorgers, Fysiotherapeuten, masseurs en massagetherapeuten.

Er zijn geen specifieke toelatingseisen voor deze cursus. Het wordt geadviseerd om enige kennis van het menselijk lichaam te hebben. 

Cursuskosten: €295,- (dit is inclusief het boek en de tape).

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!

Startdatum

De eerstvolgende cursusdatum is 21 en 22 mei 2022. De tijd van de cursusdagen is van 09:30 - 15:30 uur.

Locatie

New Health Centre | Kleinzand 151 | 8601 BG Sneek

Astrid Modderkolk

Docent

Schrijf je in voor deze cursus

    Werkt de knop niet? Kijk dan of het vinkje van de algemene voorwaarden al is aangevinkt!