Fascia speelt een belangrijke rol bij de communicatie van het lichaam. Men heeft de fascie lange tijd onderschat. Het verbindt de structuren en lagen aan elkaar, een dun mazig web die alle structuren van het lichaam omsluit. Fascia vormt de schakel tussen beweeglijkheid en stabiliteit. 

Aan het einde van de cursus weet je wat fascia is. Je hebt kennis gemaakt met het onderzoeken van de fascia en kent oefeningen om fascia te behandelen.

Deze cursus is voor 1 ECT geaccrediteerd bij de NVST, VIV, VBAG en KTNO (bij- of nascholing | K11484) en voor 14 punten bij de NGS.

Fascia is een bijzonder bindweefsel dat een vlies vormt rond de spieren, botten, gewrichten en lichaamsholtes. Het geeft ondersteuning en bescherming aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan het lichaam. 

In fasciaweefsel liggen onder andere zenuwuiteinden die gevoelig zijn voor druk en rek. Soms blijft de fascia plaatselijk gespannen, waardoor het maar gedeeltelijk herstelt. Hierdoor blijven alle ‘mazen’ van het net onder spanning staan, wat zorgt voor een verstoring van de bloedcirculatie en zenuwen in bepaalde weefsels. 

De fascia speelt een belangrijke rol in het bewegen en is ook betrokken bij het immuunsysteem en bij het in standhouden van de interne balans van het lichaam. Fascia moet in beweging blijven om zijn functie te behouden én om functieverlies te voorkomen. 

De cursus duurt in totaal 2 dagen. De eerstvolgende cursus is 27 en 28 maart.

Tijdens deze cursus leer je het volgende: 
– Welk weefsel fascia is, waar zit het allemaal
– Waaruit fascia is opgebouwd
– Hoe houd je het gezond
– Inspectie/onderzoek fascia
– Manuele technieken voor wervelkolom en schouderregio.

Massagetherapeut en zorgverleners die interesse hebben in deze scholing.

In deze cursus wordt medische terminologie gebruikt, het is daarom van belang dat je beschikt over/bekend bent met de medische basiskennis.

Cursuskosten: €275,- (dit is inclusief koffie en thee, lesmateriaal en certificaat)

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!

Startdatum

De cursus duurt twee dagen. De eerstvolgende startdatum is 27 maart 2021. De datums van deze cursus zijn 27 en 28 maart.

Locatie

New Health Centre | Kleinzand 151 | 8601 BG sneek

Astrid Modderkolk

Docent Fascia

Graag stel ik mijzelf aan u voor: mijn naam is Astrid Modderkolk, woonachtig te Ypenburg, Den Haag, alwaar ik praktijk voer.

– Fysiotherapeute, BIG- en CKR-geregistreerd
– Dry Needling (extremiteiten en wervelkolom),
– Orthomoleculair therapeut
– Orthomoleculair Afslanktherapeut,
– Physical Rehabilitation Trainer PRT®
– Golffysiotherapeut
– (paramedisch) Pilates instructeur
– Mindfulness (training bij mensen met chronische pijn en/of stress)
– Hot Stone Massage
– Geriatrische fitness
– Prothesiologie

Schrijf je in voor deze cursus