Fascia speelt een belangrijke rol bij de communicatie van het lichaam. Het verbindt de structuren en lagen aan elkaar als een dun mazig web die alle structuren van het lichaam omsluit. Bij spanning van het fasciale weefsel kun je verschillende klachten krijgen. Hierbij kun je denken aan verstoorde nier- en darmfuncties, hoofdpijn, vermoeidheid, problemen met de stoelgang, hooikoorts, astmatische problemen en het immuunsysteem. Bij fascia therapie kijken we naar beweegpatronen, die over het hele lichaam lopen.

Tijdens deze cursus leer je wat fascia is, waar het zit en met elke oefeningen je fascia kunt behandelen. Daarnaast gaan we dieper in op de manuele technieken voor wervelkolom en schouderregio.

Deze cursus is voor 1 ECT geaccrediteerd bij de NVST, VIV, VBAG en KTNO (bij- of nascholing | K11484) en voor 14 punten bij de NGS.

Tijdens deze cursus leer je:

De cursus duurt in totaal 2 dagen en is op 15 en 16 januari van 10 – 16 uur. De aanbevolen literatuur voor deze cursus is Handboek fascial release therapie, James Earls & Thomas Myers (ISBN 978 94 013 0202 9).

– Heb je dag 1 van deze cursus al eerder bij WelZijn gevolgd, dan mag je deze overslaan en kun je je op het aanmeldformulier aanmelden voor dag 2. 

Massagetherapeut en zorgverleners die interesse hebben in deze scholing.

In deze cursus wordt medische terminologie gebruikt, het is daarom van belang dat je beschikt over/bekend bent met de medische basiskennis.

Cursuskosten: €275,- (dit is voor twee dagen inclusief koffie en thee, lesmateriaal en certificaat)

Heb je de eerste dag eerder al gevolgd, dan kun je je inschrijven voor alleen dag 2. De kosten zijn dan €175,-.

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!

Startdatum

De cursus duurt twee dagen. De eerstvolgende startdatum is 15 januari 2022. De datums van deze cursus zijn 15 en 16 januari van 10 - 16 uur.

Locatie

New Health Centre | Kleinzand 151 | 8601 BG sneek

Astrid Modderkolk

Docent Fascia

Graag stel ik mijzelf aan u voor: mijn naam is Astrid Modderkolk, woonachtig te Ypenburg, Den Haag, alwaar ik praktijk voer.

– Fysiotherapeute, BIG- en CKR-geregistreerd
– Dry Needling (extremiteiten en wervelkolom),
– Orthomoleculair therapeut
– Orthomoleculair Afslanktherapeut,
– Physical Rehabilitation Trainer PRT®
– Golffysiotherapeut
– (paramedisch) Pilates instructeur
– Mindfulness (training bij mensen met chronische pijn en/of stress)
– Hot Stone Massage
– Geriatrische fitness
– Prothesiologie

Schrijf je in voor deze cursus

    Werkt de knop niet? Kijk dan of het vinkje van de algemene voorwaarden al is aangevinkt!