Startdatum

De datum voor de volgende cursus is:
- 8 jan 2024 (Let op: deze cursus zit vol, maar je kunt je wel opgeven voor de wachtlijst. Mocht er dan een plekje vrij komen, dan nemen we contact met je op!)

Kosten

De kosten van deze eendaagse cursus zijn €225,-

Deze cursus is op HBO niveau geaccrediteerd voor 1.5 ECT’s door de KTNO (K12896) en erkend door de VIV en NVST.

De Deep Tissue Massage van WelZijn Massageopleiding is een vorm van massage die zich niet perse richt op de spieren, maar vooral op de diepere lagen van het bindweefsel. Deze massage is gericht op het verminderen van spanning, het verbeteren van de mobiliteit en het terug in balans brengen van het lichaam. Tijdens deze eendaagse cursus leer je welke technieken je kunt gebruiken en hoe je deze toepast om een effectief diepe weefselmassage te geven.

Het ontstaan van bindweefsel is een natuurlijk proces van het lichaam om te reageren op verwondingen, ontstekingen en andere beschadigingen. Hoewel bindweefsel essentieel is voor de genezing en het herstel van het lichaam, kunnen abnormale bindweefselvormingen problemen veroorzaken, zoals verklevingen en beperkingen in de mobiliteit. Ook kun je bijvoorbeeld bindweefsel tussen de spieren krijgen, door het lang zitten in een verkeerde houding. Het bindweefsel dat zich dan vormt, zorgt er voor dat je nog ‘vaster’ in de verkeerde houding zit.

Door het bindweefsel los te maken, ontstaat er meer ruimte. Hierdoor voelen de spieren soepeler en breng je het lichaam meer in balans. Ook is het nuttig voor mensen die veel stress of spanning in hun spieren hebben en op zoek zijn naar een manier om te ontspannen en tot rust te komen.

Het losmaken wordt gedaan met verschillende technieken, zoals het gebruik van je onderarm, elleboog, handen, vingers en zachte vuisten en het toepassen van wrijvings- en rektechnieken. Er wordt gebruik gemaakt van je eigen lichaamsgewicht, zodat je handen gespaard blijven. Je leert bij de cursus hoe je de juiste druk kunt toepassen om de spieren te ontspannen, pijnpunten te behandelen en het bindweefsel kunt losmaken.

Tijdens de cursus Deep Tissue Massage leer je het volgende:

De cursus duurt een dag en is van 09:30 – 15:30 uur. De cursus wordt gegeven in Scharsterbrug door Hannie Winia. 

Wat neem je mee:

 • Een onderlaken voor de massagetafel
 • Een handdoek voor de hoofdsteun
 • Douchelaken
 • Groot badlaken
 • Trek gemakkelijke kleding aan, waar je prettig in kunt bewegen.
 • Zorg voor een goede hygiëne van jezelf en korte nagels.
 • Lunch

Nog belangrijk:

 • Inloop vanaf 15 min voor aanvang van de les.
 • Na afloop van de cursus ontvangt je een certificaat als je bent geslaagd.
 • Mocht er nog iets zijn waar de docent van op de hoogte moet zijn of wil je hem/haar nog iets meedelen, dan kan dat voor aanvang van de les. Zo kan de docent hier, indien mogelijk, rekening mee kan houden.
 • Koffie en thee is aanwezig.

Massage ervaring en anatomische kennis vereist. Heb je twijfels? Neem gerust contact met ons op, dan helpen we je graag! 

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!

Locatie

WelZijn Massageopleiding heeft twee locaties: Hollandiastraat 44 | 8517 HG Scharsterbrug // Tsjerkewei 12 | 8581 KB Elahuizen

Hannie Winia

Docent

Schrijf je in voor deze cursus

  Geef aan of je al kennis hebt van één van de volgende onderwerpen:
  Werkt de knop niet? Kijk dan of het vinkje van de algemene voorwaarden al is aangevinkt!