Startdatum opleiding: 13 november 2022

De opleiding start met de module WelZijn Lichaamsmassage. Deze module start op 13 november 2022. 

Deze opleiding is geaccrediteerd voor 155 ECT’s door de KTNO (K11962), VBAG, NVST en VIV op HBO niveau.

De opleiding is modulair. Dit houdt in dat je jezelf inschrijft voor de module die je op dat moment gaat volgen. Je betaalt ook per module. Het bedrag betaal je voordat de module start. 

Deze opleiding is een opleiding van 27 maanden op HBO niveau. De opleiding is geaccrediteerd voor 155 ECT’s door de KTNO (K11962) en erkend door VBAG, NVST en VIV.

Een Holistisch masseur leert kijken vanuit een holistische visie. Jezelf zien als onderdeel van een groter geheel. Verbonden voelen met alles wat er is. Kijken naar het geheel, je let op alle aspecten die met het probleem te maken heeft. Leven vanuit een Holistische grondslag betekent ook dat je probeert te leven uit liefde en volledig vertrouwen. Waarin de relatie die je met jezelf hebt minstens zo belangrijk is. Jij bent al de beste versie van jezelf. Er is geen goed of fout. Met respect, vertrouwen en bewustzijn voor jezelf en voor de ander.

Dit traject doorloop je samen met je coach en je medestudenten. Je krijgt alle begeleiding die je nodig bent. Jij bent uniek er is geen mens gelijk. Het team van WelZijn wil jou graag begeleiden tot een therapeut die vol vertrouwen, zonder oordeel en in verbinding met jezelf en met je client vanuit je liefdevolle hart naar zichzelf en naar de ander kan kijken.

De opleiding Holistisch Massagetherapeut is modulair. Hieronder lees je meer over de modules en de volgorde waarin je de modules volgt:

Leerjaar 1:

 • Module 1: WelZijn Lichaamsmassage – 12 dagen (945 euro): Bestaat uit de klassieke massage, shiatsu van de rug, ayurveda punten van het hoofd en onderarm technieken. Inclusief 2 therapeutische dagen over anamnestische vaardigheden. Inclusief de theorie die hierbij nodig is en waarin je goed wordt begeleidt.
 • Module 2: Holistische Massage – 3 dagen (395 euro): Omdat alles met elkaar heeft te maken. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lichaam en geest, spiritueel en emotioneel. Contact maken vol zelfvertrouwen en intuïtief je laten leiden waar je handen je naar toe brengen. Je wordt begeleid in je eigen proces om tot de kern te komen, jijzelf op de eerste plek om je daarna te laten leiden door je handen die voelend aanwezig zijn.
 • Module 3: Ademhaling en Gezondheid – 1 dag (185 euro) 
 • Module 4: Holistic Pulsing – 1 dag (185 euro): Een zachte techniek waarin het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Bij deze techniek kan je aangekleed op de tafel liggen. Een erg toegankelijke massage. Door de ritmische bewegingen komt het lichaam tot rust. De voortdurende beweging zorgen ervoor dat het al je spieren, gewrichten en cellen, van top tot teen worden geraakt.
 • Module 5: keuze uit Triggerpoint Therapie – 2 dagen of Onderarm Techniek – 2 dagen (295 euro):  Triggerpoints zijn verkrampingen in een spier die plaatselijk zeer pijnlijk kunnen zijn en uitstralingsklachten kunnen hebben. Deze zogeheten spierknopen zijn verhardingen in een spier door bijvoorbeeld een slechte doorbloeding of zuurstoftekort. De spieren ontspannen zich niet meer, waardoor ze een pijnlijk punt vormen.

  Bij de cursus Onderarm Techniek leer je hoe je met je eigen lichaamsgewicht een massage kunt geven met je onderarmen. Het is een handen sparende massage, zodat je je duimen kunt ontlasten.

 • Therapeutische dagen (5 dagen):  Tijdens het eerste leerjaar van deze opleiding heb je 5 therapeutische dagen.

De eerste vier therapeutische dagen zijn tijdens module 1:

 • Anamnestische vaardigheden
 • Projectie, overdracht en tegenoverdracht
 • Jouw veelzijdigheid (Boek ik (k)en mijn ikken)
 • Communicatieve vaardigheden (LSD – Luisteren, Samenvatten en Doorvragen).

De vijfde therapeutische dag is Reflectie STARRT. Deze dag wordt ingepland.

Het 1e leerjaar wordt afgerond met een theoretische en praktische toets. Bij een voldoende mag je doorstromen naar het 2e jaar.

Leerjaar 2:

 • Module 1: Meridiaan en Chakra massage – 10 dagen (845 euro). Kennis van de meridianen en de chakra’s. Wat zijn Meridianen en waar zitten ze. Meridianen zijn onze energie banen en deze zitten door ons hele lichaam. Acupressuur punten staan in verbinding met onze organen. Wat zijn chakra’s, wat doen ze en hoe kunnen beide ons beïnvloeden. Hoe kun je met de kennis die je hebt gekregen een massage toepassen op de meridianen en op de chakra’s.
 • Module 2: Mindfullness massage – 6 dagen (695 euro). Als je gelukkig wilt zijn, is het belangrijk om los te laten. Maar loslaten is een groot woord; hoe doe je dat? Dit is wat mindfulness je schenkt: je kunt dingen zien en ze laten zijn. Je kunt leren hoe je dit kunt doen. Je leert thuis te komen en te genieten in dit moment, zonder alle ongenoegens voortdurend mee te dragen. Het is belangrijk om soms uit de “doe-modus” te komen. De basis van mindfulness is zijn in het hier en nu, in het moment. Tijdens deze cursus leer je naar je lichaam te luisteren en bewust te zijn waar je met je gedachten bent. Je leert eerlijk naar jezelf en je gevoelens te kijken, ook als ze onaangenaam zijn.
 • Module 3: Holistische Voetmassage – 2 dagen (295 euro): Met aandacht en je liefdevolle hart een voetmassage geven. Ontdek het verschil, laat je innerlijke leiden en voelend aanwezig zijn. Een voetmassage waar je in verbinding bent en met je liefdevolle hart en energie aanwezig bent.
 • Totaal 5 Therapeutische dagen en examens (600 euro)
  Dag 1: persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie
  Dag 2: anamnestische vaardigheden deel 2
  Dag 3: Wat is intervisie en hoe kun je het toepassen
  Dag 4: stress en burn out
  Dag 5: Halve dag Training EHBO en AED en s ’middags oefenen examen
  – Totaal 1 dag voor je proefexamen en 1 dag voor je eindexamen.
 

Wat wordt er nog meer van je gevraagd deze 2 jaren:

 • Lezen in het 1e leerjaar het boek Ik (K)en Mijn Ikken (ter ondersteuning van therapeutische dag)
 • Lezen in het 1e leerjaar het boek De Mooie Voedsel Machine (ter ondersteuning van therapeutische dag)
 • Lezen in het 2e leerjaar De Tijger Ontwaakt
 • Lezen in het 2e leerjaar een keuzeboek over het holisme
 • Van alle bovenstaande boeken maak je een verslag
 • In het 1e leerjaar 2 massage halen bij een erkend therapeut
 • In het 2e leerjaar 2 massage halen bij een erkend therapeut
 • Van alle massage maak je een verslag
 • Ook maak je een portfolio van beide jaren
 • Zijn er kerncompetentie en leerdoelen die je moet behalen
 • Maak je een scriptie in het 2e jaar. Onderwerp in overleg met je coach

Totaal kosten 1e leerjaar: €2120,-
Totaal kosten 2e leerjaar: €2135,-

De boeken ik (k)en mijn ikken, de mooie voedselmachine en de tijger ontwaakt kun je huren voor €9,50 per stuk.

Je ontvang een syllabus bij aanvang van de opleiding, bij iedere aparte module en therapeutische dagen.

Je ontvangt per module een factuur. De factuur van de therapeutische dagen worden in 2 termijnen per leerjaar verstuurd.

Mocht je vragen hebben, maak dan gerust een afspraak voor een gesprek. Kom kijken naar de locatie en voel of het voor jou goed is.

Belastingvoordeel: Klik hier voor overige informatie.

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!

Datums opleiding

De eerstvolgende startdatum is 13 november 2022. De andere datums volgen nog.

Locatie

New Health Centre | Kleinzand 151 | 8601 BG Sneek // Tsjerkewei 12 | 8581 KB Elahuizen

Hannie Winia

Docent

Corrie Wierda

Docent

Klaas Jan Koenders

Docent EHBO en AED training

Schrijf je in voor deze opleiding

  Werkt de knop niet? Kijk dan of het vinkje van de algemene voorwaarden al is aangevinkt!