Startdatum opleiding: eigen keuze

Je kunt op verschillende momenten instappen, zodat je zelf kunt bepalen hoe je studiedruk zal zijn. Kijk eens bij de modules wanneer jij zou willen instappen. Het is jouw pad die je mag bewandelen, dus start wanneer het jou past.

Deze opleiding is geaccrediteerd voor 155 ECT’s door de KTNO (K11962), VBAG, NVST en VIV op HBO niveau.

De opleiding is modulair. Dit houdt in dat de opleiding uit verschillende modules bestaat.  

Wil je graag meer informatie over de opleiding, mail of bel ons. We helpen je graag verder! 

 

Deze opleiding is een opleiding van 27 maanden op HBO niveau. De opleiding is geaccrediteerd voor 155 ECT’s door de KTNO (K11962) en erkend door VBAG, NVST en VIV.

Een Holistisch masseur leert kijken vanuit een holistische visie. Jezelf zien als onderdeel van een groter geheel. Verbonden voelen met alles wat er is. Kijken naar het geheel, je let op alle aspecten die met het probleem te maken heeft. Leven vanuit een Holistische grondslag betekent ook dat je probeert te leven uit liefde en volledig vertrouwen. Waarin de relatie die je met jezelf hebt minstens zo belangrijk is. Jij bent al de beste versie van jezelf. Er is geen goed of fout. Met respect, vertrouwen en bewustzijn voor jezelf en voor de ander.

Dit traject doorloop je samen met je coach en je medestudenten. Je krijgt alle begeleiding die je nodig bent. Jij bent uniek er is geen mens gelijk. Het team van WelZijn wil jou graag begeleiden tot een therapeut die vol vertrouwen, zonder oordeel en in verbinding met jezelf en met je client vanuit je liefdevolle hart naar zichzelf en naar de ander kan kijken.

De opleiding Holistisch Massagetherapeut is modulair. Hieronder lees je meer over de modules:

 • Module WelZijn Lichaamsmassage – 13 dagen (995 euro): Bestaat uit de klassieke massage, fascia, triggerpoint techniek en onderarm technieken. Deze module bevat 3 therapeutische dagen over anamnestische vaardigheden. Inclusief de theorie die hierbij nodig is en waarin je goed wordt begeleidt.
 • Module Holistische Massage – 3 dagen (395 euro): Omdat alles met elkaar heeft te maken. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lichaam en geest, spiritueel en emotioneel. Contact maken vol zelfvertrouwen en intuïtief je laten leiden waar je handen je naar toe brengen. Je wordt begeleid in je eigen proces om tot de kern te komen, jijzelf op de eerste plek om je daarna te laten leiden door je handen die voelend aanwezig zijn.
 • Module Holistic Pulsing – 1 dag (195 euro): Een zachte techniek waarin het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Bij deze techniek kan je aangekleed op de tafel liggen. Een erg toegankelijke massage. Door de ritmische bewegingen komt het lichaam tot rust. De voortdurende beweging zorgen ervoor dat het al je spieren, gewrichten en cellen, van top tot teen worden geraakt.
 • Module Triggerpoint Therapie – 2 dagen (295 euro):  Triggerpoints zijn verkrampingen in een spier die plaatselijk zeer pijnlijk kunnen zijn en uitstralingsklachten kunnen hebben. Deze zogeheten spierknopen zijn verhardingen in een spier door bijvoorbeeld een slechte doorbloeding of zuurstoftekort. De spieren ontspannen zich niet meer, waardoor ze een pijnlijk punt vormen.
 • Module Meridiaan massage – ieder seizoen 2 dagen, 10 dagen totaal (295 euro per 2 dagen). Tijdens deze module leer je meer over wat meridianen zijn en waar ze precies zitten. Je leert hoe je met de gekregen kennis een massage kunt toepassen op de meridianen. 
 • Module Chakra massage – 3 dagen (395 euro). Tijdens deze module leer je meer over chakra’s, wat ze doen en hoe deze ons beïnvloeden. Je leert hoe je met deze kennis een massage kunt toepassen op de chakra’s.
 • Module Mindfulness massage – 4 dagen (495 euro). Als je gelukkig wilt zijn, is het belangrijk om los te laten. Maar loslaten is een groot woord; hoe doe je dat? Dit is wat mindfulness je schenkt: je kunt dingen zien en ze laten zijn. Je kunt leren hoe je dit kunt doen. Je leert thuis te komen en te genieten in dit moment, zonder alle ongenoegens voortdurend mee te dragen. Het is belangrijk om soms uit de “doe-modus” te komen. De basis van mindfulness is zijn in het hier en nu, in het moment. Tijdens deze cursus leer je naar je lichaam te luisteren en bewust te zijn waar je met je gedachten bent. Je leert eerlijk naar jezelf en je gevoelens te kijken, ook als ze onaangenaam zijn.
 • Module Energetische Voetmassage – 3 dagen (395 euro): Met aandacht en je liefdevolle hart een voetmassage geven. Ontdek het verschil, laat je innerlijke leiden en voelend aanwezig zijn. Een voetmassage waar je in verbinding bent en met je liefdevolle hart en energie aanwezig bent.
 • Totaal Therapeutische dagen en examens (600 euro)
  – 1 dag uitleg over het verloop van de studie aan de hand van de studiewijzer
  – Stress en burn-out
  – Trauma en het boek De Tijger Ontwaakt
  – Intervisie
  – EHBO en AED
  – Social media – hoe zet ik mijn bedrijf op de kaart
  – Anamnestische vaardigheden
  – Projectie, overdracht en tegenoverdracht
  – Reflecteren
  – Overgangsgesprek voor het tweede jaar
  – Wet en regelgeving
  – Jouw veelzijdigheid (Boek ik (k)en mijn ikken)
  – Communicatieve vaardigheden (LSD – Luisteren, Samenvatten en Doorvragen).
  – 1 dag voor je eindexamen

Wat wordt er nog meer van je gevraagd deze 27 maanden:

 • Lezen en verslag: het boek Ik (K)en Mijn Ikken (ter ondersteuning van therapeutische dag)
 • Lezen en verslag: het boek De Mooie Voedsel Machine (ter ondersteuning van therapeutische dag)
 • Lezen en verslag: De Tijger Ontwaakt
 • Lezen en verslag: een keuzeboek over het holisme
 • Je maakt een reflectieverslag van de persoonlijke ontwikkelingsdagen
 • Ieder studiejaar twee massages halen bij een erkend therapeut en hier een verslag van maken (in totaal vier keer)
 • Portfolio maken
 • Het behalen van de kerncompetenties en de leerdoelen en deze beide uitwerken aan de hand van een SWOT-analyse
 • Een POP (persoonlijk ontwikkelingsplan) en een PAP (persoonlijk actieplan) maken
 • In het tweede leerjaar maak je een scriptie. Het onderwerp bepaal je in overleg met je coach.

Zodra je je hebt ingeschreven voor de opleiding, ontvang je een factuur van 250 euro. Daarna ontvang je tijdens de opleiding per maand een factuur van 185 euro (27 maanden). Dit is inclusief de therapeutische/persoonlijke ontwikkelingsdagen. Mocht je een andere regeling willen, dan kun je altijd contact opnemen. Dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden! 

Mocht je vragen hebben, maak dan gerust een afspraak voor een gesprek. Kom kijken naar de locatie en voel of het voor jou goed is.

Je ontvangt de syllabus van de anatomie en fysiologie digitaal. De overige informatie ontvang je in een map. Mocht je de syllabus graag op papier willen ontvangen, laat het dan gerust weten.

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!

Datums opleiding

Je kunt op verschillende momenten instappen.

Locatie

WelZijn Massageopleiding heeft twee locaties: Hollandiastraat 44 | 8517 HG Scharsterbrug // Tsjerkewei 12 | 8581 KB Elahuizen

Hannie Winia

Docent

Corrie Wierda

Docent

Klaas Jan Koenders

Docent EHBO en AED training

Schrijf je in voor deze opleiding

  Werkt de knop niet? Kijk dan of het vinkje van de algemene voorwaarden al is aangevinkt!