Startdatum opleiding: 22 mei 2022

Deze opleiding is geaccrediteerd voor 155 ECT’s door de KTNO (K11962), VBAG, NVST en VIV op HBO niveau.

Kosten 1e leerjaar: €2175,-
Kosten 2e leerjaar: €2375,-

Deze opleiding is een opleiding van 27 maanden op HBO niveau en is geaccrediteerd bij VIV, NVST en KTNO (K11962) voor 155 ECT’s. De studiebelasting is 4334 uur. 

Een Holistisch masseur leert kijken vanuit een holistische visie. Jezelf zien als onderdeel van een groter geheel. Verbonden voelen met alles wat er is. Kijken naar het geheel, je let op alle aspecten die met het probleem te maken heeft. Leven vanuit een Holistische grondslag betekent ook dat je probeert te leven uit liefde en volledig vertrouwen. Waarin de relatie die je met jezelf hebt minstens zo belangrijk is. Jij bent al de beste versie van jezelf. Er is geen goed of fout. Met respect, vertrouwen en bewustzijn voor jezelf en voor de ander.

Dit traject doorloop je samen met je coach en je medestudenten. Je krijgt alle begeleiding die je nodig bent. Jij bent uniek er is geen mens gelijk. Het team van WelZijn wil jou graag begeleiden tot een therapeut die vol vertrouwen, zonder oordeel en in verbinding met jezelf en met je client vanuit je liefdevolle hart naar zichzelf en naar de ander kan kijken.

Hoe ziet je studie bij WelZijn eruit:

Leerjaar 1

 • Totaal 12 dagen WelZijn lichaamsmassage: Bestaat uit de klassieke massage, shiatsu van de rug, ayurveda punten van het hoofd en onderarm technieken. Inclusief 2 therapeutische dagen over anamnestische vaardigheden. Inclusief de theorie die hierbij nodig is en waarin je goed wordt begeleidt.
 • Totaal 3 dagen Holistische massage: Omdat alles met elkaar heeft te maken. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lichaam en geest, spiritueel en emotioneel. Contact maken vol zelfvertrouwen en intuïtief je laten leiden waar je handen je naar toe brengen. Je wordt begeleid in je eigen proces om tot de kern te komen, jijzelf op de eerste plek om je daarna te laten leiden door je handen die voelend aanwezig zijn.
 • Totaal 2 dagen Holistic Pulsing. Een zachte techniek waarin het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Bij deze techniek kan je aangekleed op de tafel liggen. Een erg toegankelijke massage. Door de ritmische bewegingen komt het lichaam tot rust. De voortdurende beweging zorgen ervoor dat het al je spieren, gewrichten en cellen, van top tot teen worden geraakt.
 • Totaal 2 dagen Triggerpoint therapie. Triggerpoints zijn verkrampingen in een spier die plaatselijk zeer pijnlijk kunnen zijn en uitstralingsklachten kunnen hebben. Deze zogeheten spierknopen zijn verhardingen in een spier door bijvoorbeeld een slechte doorbloeding of zuurstoftekort. De spieren ontspannen zich niet meer, waardoor ze een pijnlijk punt vormen.
 • Totaal 5 Therapeutische dagen die bestaan uit:
  Dag 1: LSD: luisteren, samenvatten en doorvragen. Open vragen stellen
  Dag 2: overdracht en tegenoverdracht en hierop kunnen reflecteren
  Dag 3: het boek: ik ken mijn ikken. Wie ben jij nu?
  Dag 4 wat ter tafel komt
  Dag 5: social media training

Het 1e leerjaar wordt afgerond met een theoretische en praktische toets. Bij een voldoende mag je doorstromen naar het 2e jaar.

Leerjaar 2:

 • Totaal 10 dagen Meridiaan en Chakra massage. Kennis van de meridianen en de chakra’s. Wat zijn Meridianen en waar zitten ze. Meridianen zijn onze energie banen en deze zitten door ons hele lichaam. Acupressuur punten staan in verbinding met onze organen. Wat zijn chakra’s, wat doen ze en hoe kunnen beide ons beïnvloeden. Hoe kun je met de kennis die je hebt gekregen een massage toepassen op de meridianen en op de chakra’s.
 • Totaal 6 dagen Mindfullness massage. Als je gelukkig wilt zijn, is het belangrijk om los te laten. Maar loslaten is een groot woord; hoe doe je dat? Dit is wat mindfulness je schenkt: je kunt dingen zien en ze laten zijn. Je kunt leren hoe je dit kunt doen. Je leert thuis te komen en te genieten in dit moment, zonder alle ongenoegens voortdurend mee te dragen. Het is belangrijk om soms uit de “doe-modus” te komen. De basis van mindfulness is zijn in het hier en nu, in het moment. Tijdens deze cursus leer je naar je lichaam te luisteren en bewust te zijn waar je met je gedachten bent. Je leert eerlijk naar jezelf en je gevoelens te kijken, ook als ze onaangenaam zijn.
 • Totaal 2 dagen: Holistische voetmassage: Met aandacht en je liefdevolle hart een voetmassage geven. Ontdek het verschil, laat je innerlijke leiden en voelend aanwezig zijn. Een voetmassage waar je in verbinding bent en met je liefdevolle hart en energie aanwezig bent.
 • Totaal 5 Therapeutische dagen.
  Dag 1: persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie
  Dag 2: anamnestische vaardigheden deel 2
  Dag 3: Wat is intervisie en hoe kun je het toepassen
  Dag 4: stress en burn out
  Dag 5: Halve dag Training EHBO en AED en s ’middags oefenen examen
 • Totaal 1 dag voor je proefexamen en 1 dag voor je eindexamen.
 

Wat wordt er nog meer van je gevraagd deze 2 jaren:

 • Lezen in het 1e leerjaar het boek ik (k)en mijn ikken
 • Lezen in het 1e leerjaar het boek de mooie voedsel machine
 • Beide boeken zijn ter ondersteuning van de les.
 • Lezen in het 2e leerjaar de tijger ontwaakt
 • Lezen in het 2e leerjaar een keuzeboek over het holisme.
 • Van deze beide boeken moet een verslag worden gemaakt.
 • In het 1e leerjaar 2 massage halen bij een erkend therapeut
 • In het 2e leerjaar 2 massage halen bij een erkend therapeut
 • Van alle massage maak je een verslag.
 • Ook maak je een portfolio van beide jaren
 • Zijn er kerncompetentie en leerdoelen die je moet behalen
 • Maak je een scriptie in het 2e jaar. Onderwerp in overleg met je coach

Kosten 1e leerjaar: €2175,-
Kosten 2e leerjaar: €2375,-

De boeken ik (k)en mijn ikken, de mooie voedselmachine en de tijger ontwaakt kun je huren voor €9,50 per stuk.

Je ontvang een syllabus bij aanvang van de opleiding, bij iedere aparte module en therapeutische dagen.

Je ontvangt per module een factuur. De factuur van de therapeutische dagen worden in 2 termijnen per leerjaar verstuurd.

Mocht je vragen hebben, maak dan gerust een afspraak voor een gesprek. Kom kijken naar de locatie en voel of het voor jou goed is.

Belastingvoordeel: Klik hier voor overige informatie.

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!

Datums opleiding

De eerstvolgende startdatum is 22 mei 2022. De andere datums volgen nog.

Locatie

New Health Centre | Kleinzand 151 | 8601 BG Sneek // Tsjerkewei 12 | 8581 KB Elahuizen

Hannie Winia

Docent

Corrie Wierda

Docent

Klaas Jan Koenders

Docent EHBO en AED training

Schrijf je in voor deze opleiding

  Werkt de knop niet? Kijk dan of het vinkje van de algemene voorwaarden al is aangevinkt!