Klaas-Jan Koenders is mijn naam en ik ben momenteel werkzaam als instructeur in de veiligheidsinstructie en advies. In 1993 ben ik als beroepsmilitair met het medische vak in aanraking gekomen en heb sinds die tijd op allerlei vlakken met medische instructie te maken gehad.

Mijn opleiding startte in Hilversum, waar ik als gewondenverzorger ben opgeleid. Beter bekend onder de noemer “hospik”. In die functie ben ik uitgezonden geweest naar Bosnië , Srebrenica. Tijdens dit soort uitzendingen leer je dat acute zorg belangrijk is. De noodzaak om snel en efficiënt te handelen als het nodig is. Mijn interesse in het vak werd meer en kort daarna heb ik een opleiding gevolgd als geneeskundig onderofficier. Deze opleiding was gericht op de traumatologie. Wat moet je doen als iemand levensgevaarlijk gewond is op het moment dat je geen ambulance kunt bellen.

Als geneeskundig onderofficier heb ik diverse functies bekleed en nog twee uitzendingen gedraaid in 2001 en 2002, respectievelijk Bosnië en Afghanistan. Mijn laatste functie bij Defensie was een instructiefunctie voor BHV ( bedrijfshulpverlening) en THV ( Technische hulpverlening). Na een mooie periode van 16 jaar bij Defensie ben ik aansluitend 10 jaar werkzaam geweest in de commerciële wereld van de veiligheidstrainingen. Van overleven op zee tot het infuus zetten door een kapitein van de koopvaardij.

Al deze ervaringen gebruik ik in mijn lessen. Geen overbodige handelingen uitvoeren maar direct zien en weten wat je moet doen. Belangrijkste hierin is het weten waarom je een handeling uitvoert. Zodra je snapt welke hulp je moet verlenen, dan kun je alles aan! Leren in een ontspannen omgeving waar fouten maken niet bestaat. Of het nu werk gerelateerd is of omdat je voor je thuissituatie je kennis wilt verrijken, iedereen is welkom. Dus snel tot ziens bij WelZijn massageopleiding en training.

Klaas Jan Koenders