Deze cursus is voor 12 ECT’s geaccrediteerd bij de VIV, VBAG, NVST, VVET en KTNO (K11963)

Astma, bronchitis, hooikoorts, ademhalingsproblemen; wie heeft er niet van gehoord? Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die hier helaas ervaring mee heeft of heeft gehad.

Astma is een ontsteking van de longen. De ontsteking is bij astma blijvend, omdat er altijd kleine ontstekingen zijn in de longen. Dit kan veel klachten veroorzaken. Welke klachten je hebt en hoe ernstig die zijn, hangt af van de soort astma die je hebt. Bij een astma aanval ervaar je een plotselinge benauwdheid in de keel, beklemmend gevoel op de borst, happend naar lucht, hijgen en aanhoudende hoest. Iemand met astma is overgevoelig in de luchtwegen. Meestal speelt een allergie een belangrijke rol.

Bij bronchitis is de wand van de bronchiën ontstoken. U hoest en haalt moeilijker adem. Er zijn twee soorten: acute en chronische bronchitis. Heb je een drukkend gevoel op de borst, piepende ademhaling, hoest je slijm op, koorts of benauwdheid dan kan het zijn dat je te maken hebt met bronchitis.

Hooikoorts komt vaak voor in de lente en zomer. Je bent dan allergisch voor stuifmeel. Dit is vooral herkenbaar aan een loopneus, tranende ogen, verstopte neus, jeukende neus, niezen of een kriebelend gevoel in de keel.

Shiatsu kan een ondersteuning bieden om ruimte te maken in de luchtwegen en stress te verminderen. Het zorgt ervoor dat het lichaam een prikkel krijgt die het zelfherstellend vermogen activeert en voor een betere homeostase zorgt. Daarnaast zijn er vaak triggerpoints in dit gebied die ook de nodige aandacht vragen.

Waarom de cursus Shiatsu voor ademhalingsziekten

De cursus duurt 2 dagen en is van 09:30 – 16:00 uur. De cursus wordt in Elahuizen of Sneek gegeven.

De eerstvolgende cursusdata zijn:

  • 9 en 10 mei 2022

Er wordt gebruik gemaakt van de atlas van de acupunctuur en het triggerpoint boek van Clair Davies.

De kosten bedragen €245,-. Dit is inclusief reader, koffie of thee en een certificaat.

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!

Startdatum

De eerstvolgende cursusdata zijn:

- 9 en 10 mei 2022

Locatie

New Health Centre | Kleinzand 151 | 8601 BG Sneek // Tsjerkewei 12 | 8581 KB Elahuizen

Hannie Winia

Docent

Schrijf je in voor deze cursus

    Werkt de knop niet? Kijk dan of het vinkje van de algemene voorwaarden al is aangevinkt!