Neural Reset Therapy, ook wel NRT genoemd, creëert een beter gebalanceerd autonoom zenuwstelsel. Het zenuwstelsel versterkt ons immuunsysteem en het herstelvermogen van trauma’s, infecties en andere aanvallen op het complexe mind – body systeem.

In het lichaam zitten speciale zenuwbundels. Deze receptoren reageren bijvoorbeeld op druk, snelheid, trillingen, stretch en andere stimuleringen. tijdens NRT activeert de therapeut gedurende een korte tijd de receptoren van deze spier. De receptoren sturen deze boodschap naar het centrale zenuwstelsel, die de spier zal ‘resetten’ tot een normale optimale neurologische tonus. Door deze ‘reset’ zal de pijn in een stramme of pijnlijke spier vaak binnen tientallen seconden aanzienlijk verminderen of verdwijnen. Dit is zelfs mogelijk als een spier te pijnlijk is om te bewegen of aan te raken door bijvoorbeeld brandwonden of blauwe plekken. De spieren kunnen gereset worden door op een bepaalde ingenieuze manier de identieke spier aan de andere kant van het lichaam te behandelen.

Het resetten van de spieren heeft niet alleen effect op de grotere spieren, maar ook de kleine spieren die in het bloed en lymfevatenstelsel zitten. Dit opent de microcirculatie. Zodra de zenuwen genoeg zuurstof en voedingsstoffen krijgen en hun afvalstoffen vanuit het metabolisme kunnen uitscheiden, kunnen de zenuwen neurotransmitters produceren en is de neurotransmitter in staat signalen door te geven. Dit is waarom een eenmalige NRT behandeling een verlengend verjongend effect op het weefsel heeft. Om een nog beter resultaat te verkrijgen, zou het beter zijn om meerdere NRT sessies te doen.

 

Tijdens de cursus Neural Reset Therapy Upper Body leer je het volgende:

De cursus duurt twee dagen en is 19 en 20 maart 2022. Dag 1 is van 8:30 – 18:30 uur en dag 2 van 8:30 – 17:30 uur. De cursus wordt gegeven door NRT Nederland in Sneek.

De kosten bedragen €495,-. Dit is exclusief btw.

Deze cursus is geschikt voor iedere therapeut, artsen, ostheopaat, fysiotherapeuten, massagetherapeuten, ceasartherapeuten, etc. Om beter voorbereid te zijn op de training, adviseren we je om de lijst met spiernamen door te nemen.

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!

Startdatum

De eerstvolgende datum van deze cursus is:
- 19 maart 2022

Locatie

New Health Centre | Kleinzand 151 | 8601 BG Sneek

Yvette Groenewegen

Docent

Schrijf je in voor deze cursus

    Werkt de knop niet? Kijk dan of het vinkje van de algemene voorwaarden al is aangevinkt!