De Molukse massage die je tijdens deze cursus leert, is geïnspireerd door de inheemse erfenis en wordt ook wel Urut Isiwa genoemd. Deze massage komt uit de Molukse pitjit (massage), die onder andere de lichaamsenergie versterkt. Het woord Urut Isiwa komt van Urutisi (wat massage betekent) en Siwa (wat voor het spirituele getal 9 staat). Siwa staat voor het verspreiden van liefde (massage, warmte, omarming en erkenning) op universeel niveau. Deze massage zorgt ervoor dat de blokkades op de energiebanen worden opgeheven, spierspanningen en verklevingen worden losgemaakt. De nadruk ligt op het centreren van de lichaamsenergie in het lichaam.

Deze behandeling kan op de mat of op een massagetafel uitgevoerd worden. De massage kan stevig zijn. Er wordt gewerkt met de handpalm, de duimen, de onderarm en de elleboog. Er wordt over de kleren gemasseerd en ook met olie op de huid.

Waarom de cursus Molukse Massage?

De cursus Molukse massage duurt in totaal 1 dag. De eerstvolgende cursus vindt plaats op 14 november 2021. De tijd van de cursusdag is van 09:30 – 16:00 uur. De cursus wordt gegeven in Sneek of Elahuizen. 

Deze cursus is geschikt voor iedereen die meer wil leren over Molukse Massage.

Er zijn geen specifieke toelatingseisen voor deze cursus.

Cursuskosten: €135,- (inclusief koffie/thee en een reader)

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!

Startdatum

De eerstvolgende cursus vindt plaats op 14 november 2021. De tijd van de cursusdag is van 09:30 - 16:00 uur.

Locatie

New Health Centre | Kleinzand 151 | 8601 BG Sneek

Lien Siwalette

Docent

Lien Siwalette is een erkende Thaise massage docente, die is aangesloten bij de T.M.C.school in Chiang Mai. Als kind van Molukse ouders, en opgevoed in een gesloten gemeenschap in  Westerbork, is Lien met pitjit (massage) opgegroeid. Zo werd ze al op jonge leeftijd spelenderwijs bekendgemaakt met de natuurelementen lucht en vuur. Termen als masoek angin, vrij vertaald: het binnenkomen van de wind en panas dalam, dat te veel warmte in je lichaam betekent, werd vaak toegepast in het dagelijks leven. Net zoals bij de Thaise massage zijn de 4 elementen: vuur, wind, lucht en aarde niet meer weg te denken in haar  massagebehandelingen.

Schrijf je in voor deze cursus

    Werkt de knop niet? Kijk dan of het vinkje van de algemene voorwaarden al is aangevinkt!