Startdatum

De eerstvolgende cursusdatums zijn:
- 10 november 2023

Kosten

De kosten van deze eendaagse cursus zijn €98,-

Bij MELT doe je oefeningen waarmee je de kwaliteit van je bindweefsel verbetert, wat pijn en stijfheid vermindert. Het doel is om het zelf herstellend vermogen en de balans in je lichaam te verbeteren. Het verlicht je pijn op een natuurlijke manier, doordat de onderliggende oorzaak van chronische pijn aangepakt wordt. Met MELT kan iedereen zèlf de interne werking van het lichaam weer op peil brengen, het zenuwstelsel in balans brengen, het weefsel weer soepel maken en pijn in de gewrichten verhelpen. MELT is gemakkelijk te leren en geeft meteen resultaat! De cursus wordt gegeven door Rob Beenker.

Gebruikte MELT materialen kunnen aan het eind van de workshop met speciale cursistenkorting worden aangeschaft (behalve het boek). Cursisten kunnen vooraf laten weten welke klachten ze eventueel hebben, dan kan daar in de voorbereiding rekening mee gehouden worden.

Tijdens de cursus MELT methode leer je:

Rob Beenker

Docent

Ik deel graag mijn kennis en ervaring met je en help je zo grip te krijgen op je kwaliteit van leven.

Ik ben geboren in Amstelveen, op 2 juni 1956. Je mag me een ‘echte’ Tweeling noemen: actief in veel verschillende richtingen, maar ook een zoeker en eeuwige student. Als 17-jarige kwam ik voor het eerst in aanraking met het Chinese wijshedenboek, de I-Tjing. Het gaf een warm gevoel van herkenning en bood troost in momenten van eenzaamheid. Ik overwoog een studie Sinologie.
Na mijn middelbare schooltijd riep echter de militaire dienstplicht, die ik – als verwoed vrijkampeerder – op eigen verzoek vervulde bij de infanterie. Nog jong en eigenwijs, werd ik van het Korps Commandotroepen overgeplaatst naar een bewakings-eenheid, waar ik als luitenant afzwaaide. Een carrière had ik nog niet op het oog, de Chinese filosofie was uit mijn gedachten en dat je als professioneel aanraker je brood kon verdienen kwam niet bij me op.

Ik koos voor de vrijheid van een studie Engels en begon met het volgen van mijn eerste yogalessen. Dat was in 1978.
Vlak voor mijn afstuderen reisde ik met mijn vrouw een half jaar door zuid-oost Azië. Daarna had ik mijn eigen reclame adviesbureau. Mijn leven leek een en al rozengeur en manenschijn: Mijn vrouw, Nelleke, gaf me drie prachtige zonen en een liefdevol gezin. Wat wil een mens nog meer…

Achter mijn computer vereenzaamde en verstarde ik echter. Ik koos voor een cursus ayurvedische massage in mijn vrije uren. Daarna mijn eerste meerjarige beroepsopleiding tot masseur. Toch raakte ik overspannen. Bureauwerk is het niet voor mij… Ik leerde bij TouchPro® Europe de techniek van de stoelmassage, sloot mijn reclamebureau en vestigde me in 1998 als bedrijfsmasseur.
Door de vele mensen die ik op mijn massagestoel zag, ontdekte ik dat er heel veel te zien is aan een mens dat iets zegt had over hun gezondheid. Ik wilde graag weten wàt?

Ik verdiepte me 10 jaar lang in de massagemethode die shiatsu heet, wat letterlijk ‘vingerdruk’ heet, en vertaalde boeken op massagegebied. Het Handboek Triggerpoint-therapie sprak me zo aan, dat ik in 2004 de Opleiding Triggerpointcoach oprichtte om de methode ook hier te kunnen onderwijzen aan collega masseurs.
Die Opleiding heb ik inmiddels als directeur vaarwel gezegd, al geef ik nog steeds met veel plezier les, ook aan collega masseurs en therapeuten.

En in 2017 begon ik weer met vertalen, dit keer een tweetal boeken over ons bindweefsel: uit het ene boek kun je leren jezelf in betere gezondheid en conditie te brengen: De MELT methode, een internationale bestseller met de potentie om de gezondheid van mensen sterk te verbeteren. Het andere boek over de wetenschappelijke geschiedenis en achtergronden van dat bindweefsel. Onmisbaar lesmateriaal voor artsen, masseurs, yogadocenten en therapeuten, maar ook goed leesbaar voor niet medisch geschoolden.

De cursus duurt een dag en is van 10:00 – 15:00 uur. De cursus wordt gegeven in Scharsterbrug door Rob Beenker. 

Wat neem je mee:
– Draag makkelijke kleren, zodat je makkelijk op de grond kunt werken
– Neem eventueel een yoga matje mee
– Warme sokken
– Grote handdoek voor over het matje
– Lunch

Goed om te weten:
– Inloop les vanaf 09:45 uur.
– Na afloop ontvang je een certificaat en zouden we het op prijs stellen als er een foto van de groep met certificaat wordt gemaakt. Deze willen we dan graag op de social media van WelZijn Massageopleiding plaatsen. Wil je dit niet, dan zou je je kunnen omdraaien of het certificaat voor je gezicht doen. Als je op de foto staat, dan gaan we er vanuit dat je hier akkoord mee gaat.
– Na afloop van deze dag is er gelegenheid om artikelen van de Melt methode aan te schaffen. Je kunt inkopen met korting, behalve op de boeken.
– Koffie en thee is aanwezig

 

 

De kosten bedragen €98,- (inclusief het melt balletje ter waarde van 20 euro)

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!

Locatie

WelZijn Massageopleiding heeft twee locaties: Hollandiastraat 44 | 8517 HG Scharsterbrug // Tsjerkewei 12 | 8581 KB Elahuizen

Schrijf je in voor deze cursus

    Werkt de knop niet? Kijk dan of het vinkje van de algemene voorwaarden al is aangevinkt!