Guasha is een eeuwenoude schraaptechniek die, oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië, uiteindelijk in China verder ontwikkeld is. Studies hebben deze techniek een medisch wetenschappelijke basis gegeven en daaruit is Guasha therapie ontstaan. Een therapie die zijn weg gevonden heeft in de hoofdstroom van de Traditionele Chinese Geneeskunde en in Chinese ziekenhuizen toegepast wordt.

Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam en het tot stand brengen van een betere energie- en bloedcirculatie. Guasha kan worden toegepast bij allerlei mogelijke klachten en ziekten. Het geeft een onmiddellijk resultaat bij spierpijnen en bij griepverschijnselen. Maar ook nek- en schouderklachten, hoofdpijnen en migraine, rugklachten, RSI, stress en burn-outklachten zijn met deze techniek goed te behandelen. 

Guasha is behalve therapeutisch ook heel goed preventief toe te passen. Tijdens deze cursus wordt de basis van de Traditionele Chinese geneeswijze uitgelegd en gaan we praktisch aan het werk met de Guasha steen.

Tijdens de cursus Guasha Therapie leer je het volgende:

De cursus duurt vier dagen en is van 09:30 – 15:30 uur. De cursus wordt gegeven in Sneek of Elahuizen door Phillippien van der Velde. de eerstvolgende datum is:

– 12 en 13 november (basiscursus) en 26 en 27 november (vervolg). 

De kosten bedragen €495,-. Dit is voor alle vier cursusdagen. Inclusief reader, koffie/thee en certificaat na afloop. 

Ervaring als masseur is een pré

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!

Startdatum

De eerstvolgende datum van deze cursus is:
Startdatum: 12 november 2022. De datums van de cursus zijn 12 nov, 13 nov, 26 nov en 27 nov.

Locatie

New Health Centre | Kleinzand 151 | 8601 BG Sneek // Tsjerkewei 12 | 8581 KB Elahuizen

Phillippien van der Velde

Docent

Schrijf je in voor deze cursus

    Werkt de knop niet? Kijk dan of het vinkje van de algemene voorwaarden al is aangevinkt!