Startdatum

Deze cursus is op aanvraag. Bij genoeg deelname wordt er een datum gezocht. ​

Kosten

De kosten voor deze tweedaagse cursus zijn €295,-. De cursus wordt gegeven in Scharsterbrug of Elahuizen.

Fibromyalgie is een veelvoorkomende chronische aandoening. Het wordt sinds lange tijd gezien als een reumatische spieraandoening, omdat de symptomen lijken op reumaklachten. Er wordt echter steeds meer bekend over deze aandoening. Zo laten mensen die lijden aan fibromyalgie onder andere een afwijkend beeld zien als het gaat om hun neurotransmitters, de stofjes in de hersenen. Daarnaast is gebleken dat ze een andere pijnbeleving hebben. Pijn is het meest in het oog springende kenmerk van Fybromyalgie.

Fibromyalgie komt naar schatting voor bij twee op de honderd volwassenen, vooral bij vrouwen. En gaat vaak gepaard met extreme vermoeidheid. Ook hoofdpijn, migraine, slaapstoornissen, geheugen- en concentratiestoornissen, angsten en depressies komen ook vaak voor.

Tijdens de cursus ‘Fibromyalgie en massage’ leer je meer over deze aandoening. De massage die je leert, vermindert hoofdpijn en pijn in spieren, angst en somberheid. En heeft een zeer positieve invloed op het slaappatroon. 

Tijdens de cursus Fibromyalgie leer je het volgende:

De cursus duurt twee dagen en is van 9:30 – 16 uur. De cursus wordt gegeven door Corrie Wierda in Scharsterbrug of Elahuizen. 

De kosten bedragen €295,-. Dit is inclusief koffie en thee.

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!

Locatie

WelZijn Massageopleiding heeft twee locaties: Hollandiastraat 44 | 8517 HG Scharsterbrug // Tsjerkewei 12 | 8581 KB Elahuizen

Corrie Wierda

Docent

Schrijf je in voor deze cursus

    Werkt de knop niet? Kijk dan of het vinkje van de algemene voorwaarden al is aangevinkt!