In het dagelijks leven zijn er steeds weer situaties die ons lichaam uit evenwicht kunnen brengen. Zo kan een kleine beweging zorgen voor onder andere rugpijn, een stijve nek, kortademigheid, verminderde kracht of een moe gevoel in de benen.

Hoe zou het zijn als je makkelijk en snel deze klachten kunt verminderen? Wanneer je jouw kind, partner of vrienden op eigenlijk wonderbaarlijke wijze kunt helpen? Het is meestal een grote verrassing voor de deelnemers hoe makkelijk je met EMMETT-Techniek verbeteringen kunt bereiken. Tijdens de cursus worden er ook preventieve adviezen gegeven over hoe je in het dagelijks leven het ontstaan van verhoogde spanning of vermindering van mobiliteit door bijvoorbeeld irritatie van kledingstukken kunt vermijden. 

Deze cursus is geaccrediteerd bij de KTNO, VVET en NVST voor 8 scholingsuren. Daarnaast is de EMM-Tech bij de NGS geaccrediteerd voor 3 punten. 

De EMM-Tech training is een kennismaking met EMMETT Technieken en is voor iedereen toegankelijk. EMMETT Technieken kunnen worden gebruikt door artsen, therapeuten, vrienden en familie en zeker ook in de mantelzorg. Je leert 11 zachte, snelwerkende en efficiënte technieken die spierspanning en pijn kunnen verzachten en die je daarna in de praktijk kunt toepassen.

De EMM-Tech cursus is een eendaagse cursus van 8 uren. Gedurende de dag wordt er veel praktisch geoefend waarbij je individuele begeleiding krijgt met hulp en feedback. Daarbij wordt tevens beoordeeld of je de technieken voldoende kunt uitvoeren en hoe je met je ‘cliënt’ omgaat. Kom het eens ervaren!

Voor iedereen (waaronder therapeuten) toegankelijk. In tegenstelling tot de basisopleiding is deze EMM-Tech training bewust eenvoudig gehouden en wordt uitgegaan van het niveau van de deelnemers.

Er is geen specifieke vooropleiding vereist voor deze cursus. Voor deelname is anatomische kennis niet nodig. 

Inschrijfkosten: €22,50

Cursuskosten: €150,-

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!

Startdatum

De eerstvolgende startdatum van deze cursus is 20 december 2020. De cursus vindt plaats van 9.30 tot 17.30 uur.

Locatie

New Health Centre | Kleinzand 151 | 8601 BG sneek

Monique Bouwman

Docent EMMETT-Techniek

Eind 2015 maakte ik kennis met de Emmett Techniek. Tijdens een van de lesdagen van de Medische Basiskennis had ik een enorme hoofdpijn. Docent Ria van Rooijen hielp mij daar, na de les, in een move van af. Wauw! Dat wilde ik ook kunnen. In februari 2016 is mijn Emmett avontuur begonnen. Veel verwondering en persoonlijke groei verder volgde in 2017 de tutor-opleiding. En mag ik, met veel plezier, de kennis van de Emmett Techniek door geven.

Schrijf je in voor deze cursus