Deze cursus is op HBO niveau geaccrediteerd door de KTNO (K12002) voor 6 ECT’s (174 uur) en erkend door VBAG, NVST, FAGT en VIV.

De psoas kun je zien als onze stress spier: wanneer wij stress ervaren of ergens van schrikken, dan trekt deze spier zich samen om vervolgens over te gaan tot actie. Niet alleen stress zorgt voor stijfheid in deze spier, maar ook weinig beweging zorgt ervoor dat de psoas stijver wordt.

Als de psoas zich voortdurend samentrekt, verkort de psoas. Hierdoor gaat het trekken in onder andere je onderrug. Verder is de psoas door bindweefsel verbonden met je middenrif. Hierdoor kan het ook je ademhaling beïnvloeden.

Een goed werkende psoas voorkomt lage rugklachten, bekken- en nierproblemen en platvoeten. Het is de spiergroep die onder andere het S-I gewricht bij het heiligbeen in evenwicht houdt. Tijdens deze eendaagse cursus leer je meer over de functie van de psoas en hoe je het bij klachten kunt behandelen.

Tijdens de cursus De Psoas Behandeling leer je:

De cursus duurt een dag en is van 09:30 – 15:30 uur. De cursus wordt gegeven in Sneek of Elahuizen door Astrid Modderkolk. de eerstvolgende datum is 17 december 2022.

De kosten bedragen €195,-. 

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder!

Startdatum

De eerstvolgende startdatum voor deze eendaagse cursus is 17 december 2022.

Locatie

New Health Centre | Kleinzand 151 | 8601 BG Sneek // Tsjerkewei 12 | 8581 KB Elahuizen

Astrid Modderkolk

Docent

Schrijf je in voor deze cursus

    Werkt de knop niet? Kijk dan of het vinkje van de algemene voorwaarden al is aangevinkt!